OFF PIOTRKOWSKA | tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

OFF PIOTRKOWSKA
tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

Nd – Czw 12:00 – 23:00 | Pt – Sb 12:00 – 1:00

menu

kuchnia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

menu sezonowe

tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo

45 ,-

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

32 ,-

polędwica wołowa / majonez wasabi / imbir
czosnek / sos sojowy / mirin

52 ,-

Przystawki

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

gravlax z łososia / świeże cytrusy / aperol / majonez z sepią
żel z cytryn / koper włoski / szparagi (sezonowo)

59 ,-

sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo

59 ,-

tatar z polędwicy z tuńczyka / pianka wasabi / grejpfrut
marakuja / tuile / sos sojowy / ogórek / chili / szczypiorek
ananas / soliród

59 ,-

tatar z polędwicy wołowej podwędzany dymem / tabasco chipotle
sos worchestershire / majonez mango / galaretka wiśniowa
seler naciowy / jabłko / czerwona cebula

49 ,-

steki

STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g

84 ,- / 200 g

+ 42 ,- za każde kolejne 100 g

RIB EYE STEAK (250 g)

89 ,-

NEW YORK STEAK (250 g)

79 ,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)

99 ,-

TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)

169 ,-

TOMAHAWK XXL PREMIUM STEAK* (ok. 1200 g)
*po wcześniejszym zamówieniu telefonicznym

229 ,-

jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe

jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, pieczone ziemniaki, mix sałat

dodatki płatne

frytki belgijskie

15 ,-

pieczone ziemniaki

15 ,-

mix sałat

15 ,-

dodatkowe pieczywo

5 ,-

grillowane warzywa

18 ,-

dodatkwy sos

6 ,-

burgery i kanapki

Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru jest bułka z sezamem lub z czarnuszką.

Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.

BURGER Z HALLOUMI
wołowina 180 g / grillowane halloumi / pesto bazyliowe
sałata lodowa / marynowane warzywa / mango
czosnek / sos majonezowy z serem Grana Padano
bułka naszego wyrobu

59 ,-

BURGER KLASYCZNY
wołowina 180 g / sałata lodowa / pomidor / rukola / ogórek konserwowy
jalapeno / czerwona cebula / sos musztardowo-majonezowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

WEGE BURGER
kotlet z kaszy jaglanej i boczniaków / szpinak / pomidor / ogórek zielony
cebula / cukinia / czosnek / mięta / chili / sos majonezowo-porzeczkowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

45 ,-

BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos unagi / kimchi
biała kapusta / marchewka / ocet ryżowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

BURGER SEZONOWY
o szczegóły zapytaj obsługę

CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez

37 ,-

ZUPY

grzybowa zupa pho / miso / makaron soba
pak choy / kolendra / limonka / chili / boczniaki

35 ,-

krem z botwiny / pieczone ziemniaki / jajko poszetowe
chipsy z szynki dojrzewającej / oliwa szczypiorkowa


29 ,-

dania_główne

kebab z boczniaków / hoisin / labneh z fasoli i pieczonego bakłażana
czerwona kapusta / ananas / kolendra

49 ,-

makrela w cieście piwnym i panko / sos tatarski / młode ziemniaki
szparagi (sezonowo) / pomidorki koktajlowe / chips z ziemniaka

65 ,-

stek z tuńczyka w białym sezamie / pak choy
brokuł bimi / granat / sos ostrygowy / majonez z sepią

79 ,-

konfitowane udko kurczaka / ziemniaki truflowe / oliwa truflowa
szparagi (sezonowo) / oliwa pietruszkowa / białe wino / suszone pomidory

65 ,-

smażona pierś z kaczki / marchew / pietruszka / pak choi
brunatne pieczarki / mus z dyni / mus z jabłka i gruszki / kolendra / sos chili

79 ,-

pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / pieczone ziemniaki

69 ,-

sałatki

SAŁATKA CEZAR
sałata rzymska / jajko marynowane w occie balsamicznym / grzanki
ser Grana Padano / sos anchois

.

wegetariańska z serem halloumi

z kurczakiem i chipsami z boczku

z wędzonym pstrągiem

39 ,-

45 ,-

49 ,-

SAŁATKA Z ROSTBEFEM
rostbef / sos rybny / sos sojowo-grzybowy / ryż jaśminowy
kolendra / mięta / pomidorki koktajlowe / chili / mix sałat

47 ,-

desery

fondant pistacjowy / owoce sezonowe / mus z malin / biała czekolada

25 ,-

mus z chałwy / pistacje / sos malinowy
kawior limonkowy / ciastka korzenne

21 ,-

czekoladowa panacotta / wanilia / skórka z pomarańczy / kruche ciasto
mus z jeżyn / beza / mus z owoców leśnych / ziemia z czekolady

24 ,-

Lunch menu

piątek 26.07.2024

Krem z ziemniaka z oliwą truflową

Gnocchi w pesto bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi, rukolą i Grana Padano

– lunch dostępny w godzinach 12-17 w cenie 34 zł + opcjonalnie napój za 5 zł (kawa, herbata, lemoniada)

– przy zamówieniach na wynos – rabat 15%