OFF PIOTRKOWSKA | tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

OFF PIOTRKOWSKA
tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

Nd – Czw 12:00 – 23:00 | Pt – Sb 12:00 – 1:00

menu

kuchnia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

menu sezonowe

tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo

45 ,-

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

32 ,-

polędwica wołowa / majonez wasabi / imbir
czosnek / sos sojowy / mirin

52 ,-

Przystawki

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / borowiki/ szalotka / czosnek / rukola / pesto z pietruszki

39 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

37 ,-

sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo

59 ,-

tatar z polędwicy wołowej / puder z oliwy szczypiorkowej / suszone żółtko
piklowana cebula / popcorn z kaszy gryczanej / majonez z kiszonej kapusty

49 ,-

suszony łosoś / oliwa koperkowa / kawior / sezam
algi morskie/ glaze cytrusowy

52 ,-

steki

STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g

84 ,- / 200 g

RIB EYE STEAK (250 g)

89 ,-

NEW YORK STEAK (250 g)

79 ,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)

99 ,-

TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)

169 ,-

jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe

jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, pieczone ziemniaki, mix sałat

dodatki płatne

frytki belgijskie

15 ,-

pieczone ziemniaki

15 ,-

mix sałat

15 ,-

dodatkowe pieczywo

5 ,-

grillowane warzywa

18 ,-

dodatkwy sos

6 ,-

burgery i kanapki

Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru jest bułka z sezamem lub z czarnuszką.

Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.

BURGER Z CAMEMBERTEM
wołowina 180 g / camembert / placek ziemniaczany
kapusta zasmażana / boczek / jajko sadzone
sos majonezowo-chrzanowy / bułka naszego wyrobu

59 ,-

BURGER KLASYCZNY wołowina 180 g
sałata lodowa / pomidor / rukola / ogórek konserwowy jalapeno
czerwona cebula / sos musztardowo-majonezowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

WEGE BURGER
kotlet z buraka i kaszy jaglanej z sezamem, słonecznikiem i płatkami chili
mix sałat /czerwona cebula / majonez kolendrowy / chutney z mango
ogórek zielony / bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

45 ,-

BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos bbq / sałatka coleslaw
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

45 ,-

BURGER SEZONOWY
o szczegóły zapytaj obsługę

CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez

37 ,-

ZUPY

boczniaki / marchew / pietruszka / imbir

35 ,-

zupa tajska z krewetkami / makaron z warzyw
trawa cytrynowa / sos rybny / chili / imbir
czerwone curry / liście limonki / kolendra / kiełki fasoli mung

39 ,-

dania_główne

risotto dyniowo-grzybowe / pesto z pietruszki
chipsy z jarmużu / szalotka / czosnek / płatki drożdżowe

42 ,-

polędwica z dorsza / puree ziemniaczne / żel z ananasa
oliwa pietruszkowa / smażony kalafior / piklowany seler naciowy

65 ,-

stek z łososia / suszone grzyby / modra kapusta / rodzynki
czerwone wino / salsa z pieczonego buraka, granata, czerwonej cebuli, awokado, limonki i natki pietruszki

79 ,-

smażona pierś z kaczki / marchew / pietruszka / pak choi
brunatne pieczarki / mus z dyni / mus z jabłka i gruszki
kolendra / sos chili

79 ,-

pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / pieczone ziemniaki

69 ,-

roladka z kurczaka / wędzony boczek / orzechy włoskie
puree z selera z kardamonem / pieczone warzywa korzeniowe
oliwa szczypiorkowa / sos pieprzowy na dem-glace z miodem i śmietaną

59 ,-

sałatki

kiszony łosoś / mix sałat / jabłko / kiszony burak
zielony ogórek /mus z pieczonej dyni / majonez szczypiorkowy
winegret pomarańczowy z musztardą francuską

48 ,-

wędzona pierś z gęsi / pieczona dynia
gruszka w syropie korzennym / piklowana cebula
mix sałat / winegret z czarnego bzu i oleju z pestek dyni

45 ,-

desery

czekoladowy fondant / owoce leśne / cukier puder

21 ,-

mus z chałwy / pistacje / mus z owoców leśnych
kawior limonkowy / ciastka korzenne

21 ,-

brownie / ganache z jeżyn / biała czekolada

23 ,-

Lunch menu

Piątek 19.04.2024

Krem z pomidorów z grzanką

Gnocci w pesto z rukoli z pomidorkami koktajlowymi i serem Grana Padano

– lunch dostępny w godzinach 12-17 w cenie 34 zł + opcjonalnie napój za 5 zł (kawa, herbata, lemoniada)

– przy zamówieniach na wynos – rabat 15%