OFF PIOTRKOWSKA | tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

OFF PIOTRKOWSKA
tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

Nd – Czw 12:00 – 23:00 | Pt – Sb 12:00 – 1:00

kuchnia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

menu sezonowe

tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo

45 ,-

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

32 ,-

polędwica wołowa / majonez wasabi / imbir
czosnek / sos sojowy / mirin

52 ,-

Przystawki

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / podgrzybek / borowik / czosnek
szalotka / rukola / oliwa z oliwek

29 ,-

sushi z łososia / nori / ryż / ogórek zielony / pak choy
dynia / wasabi / sezam / sos unagi / marchew / por

45 ,-

sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo

59 ,-

suszony rostbef / majonez truflowy / konfitura z czerwonej cebuli
burak piklowany w soku pomarańczowym / pieczywo

49 ,-

tatar z polędwicy wołowej / kiszony burak / grzyby shimeji / majonez
grzybowy / pistacje / jabłuszko kaparowe / tabasco chipotle / pieczywo

49 ,-

steki

Nasze steki kupujemy od sprawdzonych dostawców,
którzy sezonują mięso przez kilka tygodni.

Dzięki temu mięso jest kruche, aromatyczne
i doskonale nadaje się do grillowania.

STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g

84 ,- / 200 g

+ 42 ,- za każde kolejne 100 g

RIB EYE STEAK (250 g)

89 ,-

NEW YORK STEAK (250 g)

79 ,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)

99 ,-

TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)

169 ,-

jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe

jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, ziemniak z gzikiem, mix sałat

dodatki płatne

frytki belgijskie

15 ,-

pieczone ziemniaki

15 ,-

mix sałat

15 ,-

dodatkowe pieczywo

5 ,-

grillowane warzywa

18 ,-

dodatkowy sos

6 ,-

burgery i kanapki

Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru bułka z sezamem lub bułka brioche.

Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.

BURGER Z ANANASEM I HALLOUMI
wołowina 180 g / grillowany ananas / grillowane halloumi
pieczarki / sałata lodowa / czerwona cebula
pomidor / sos jalapeno / bułka naszego wypieku

59 ,-

BURGER KLASYCZNY
wołowina 180 g / sałata lodowa / pomidor / rukola / ogórek konserwowy
jalapeno / czerwona cebula / sos musztardowo-majonezowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

WEGE BURGER
kotlet z pieczonej dyni, fasoli, jabłka i płatków owsianych
szpinak / pomidor / cebula czerwona / sos tzatziki / mięta
zielony ogórek / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie

45 ,-

BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos unagi / kimchi
biała kapusta / marchewka / ocet ryżowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

BURGER SEZONOWY 'DOKOWY DRWAL’
wołowina 180 g / panierowany ser topiony / boczek z naszej wędzarni
prażona cebulka / sałata lodowa / ogórek konserwowy / sos aioli
bułka naszego wypieku

59 ,-

CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez

37 ,-

ZUPY

zupa tajska z kurczakiem / makaron z warzyw
kiełki fasoli mung / trawa cytrynowa / sos rybny
chili / imbir / czerwone curry / liście limonki / kolendra

45 ,-

zupa bouillabaisse / krewetki / mule / ryba
szafran / pomidory / szpinak / pieczywo / białe wino

49 ,-

dania_główne

pierś z kaczki / puree z selera, jabłka, sera Grana Padano i białej czekolady
karmelizowana śliwka i gruszka / demi-glace grzybowy / chrust z pora

79 ,-

mule po tajsku / szalotka / czosnek / mango / czerwone curry / mleko
kokosowe / limonka / imbir / chili / bazylia / kolendra / pieczywo

67 ,-

stek z łososia / puree z cukinii / orzechy pekan
brukselka / sos Beurre Blanc / oliwa szczypiorkowa

69 ,-

polędwica z dorsza / puree z kasztanów / piklowana śliwka i czerwona cebula
burak piklowany w soku pomarańczowym / demi-glace kawowy
oliwa szczypiorkowa

79 ,-

roladka z polędwiczki wieprzowej / pesto z pietruszki / ser Grana Padano
biała fasola / grzyby / czosnek / szalotka  / tymianek / sos jeżynowy
czerwone wino / chili

59 ,-

stek z kalafiora / tahini / masło orzechowe /  puree z batatów / groszek zielony / mięta / sól wędzona / granat / puder z czerwonej kapusty

49 ,-

pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / pieczone ziemniaki

69 ,-

sałatki

SAŁATKA CEZAR
sałata rzymska / jajko marynowane w occie balsamicznym / grzanki
ser Grana Padano / sos anchois

.

wegetariańska z serem halloumi

z kurczakiem i chipsami z boczku

39 ,-

45 ,-

SAŁATKA Z PIECZONYCH WARZYW
pieczone warzywa korzeniowe / hummus z dyni / mix sałat / orzechy pekan
sos wiśniowy / czerwone wino / rozmaryn / cynamon / kardamon / kolendra

45 ,-

desery

fondant pistacjowy / owoce sezonowe / mus z malin / biała czekolada

27 ,-

mus z chałwy / pistacje / sos malinowy
kawior limonkowy / ciastka korzenne

21 ,-

fondant czekoladowy / orzechy laskowe / kokos / wiśnie

25 ,-

Creme Brulee / Earl Grey / pomarańcze / wiśnie / likier Triple Sec

29 ,-

Lunch menu

Piątek 24.01.2025

Krem z marchewki z imbirem i mlekiem kokosowym
Gnocchi z cukinią, pomidorkami koktajlowymi, pesto bazyliowym i serem Grana Padano

LUB

Burger pulled pork z surówką colesław i sosem BBQ

– lunch dostępny w godzinach 12-17 w cenie 34 zł + opcjonalnie napój za 5 zł (kawa, herbata, lemoniada)

– przy zamówieniach na wynos – rabat 15%