OFF PIOTRKOWSKA | tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

OFF PIOTRKOWSKA
tel. 42 307 31 01 | dokigastrobar@gmail.com

Nd – Czw 12:00 – 23:00 | Pt – Sb 12:00 – 1:00

kuchnia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

menu sezonowe

tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo

45 ,-

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

32 ,-

polędwica wołowa / majonez wasabi / imbir
czosnek / sos sojowy / mirin

52 ,-

Przystawki

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek

27 ,-

ceviche z dorsza i łososia / guacamole / melon / ogórek
yuzu / borówki / kolendra / chili / sos aioli-chipotle

45 ,-

sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo

59 ,-

tatar z polędwicy wołowej / kiszony burak / grzyby shimeji / majonez
grzybowy / pistacje / jabłuszko kaparowe / tabasco chipotle / pieczywo

49 ,-

steki

Nasze steki kupujemy od sprawdzonych dostawców,
którzy sezonują mięso przez kilka tygodni.

Dzięki temu mięso jest kruche, aromatyczne
i doskonale nadaje się do grillowania.

W cenę steka wliczony jest jeden z dodatków i jeden sos do wyboru.

STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g

89 ,- / 200 g

+ 44,50 za każde kolejne 100 g

RIB EYE STEAK (250 g)

89 ,-

NEW YORK STEAK (250 g)

89 ,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)

99 ,-

TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)

169 ,-

jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe

jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, ziemniaki zasmażane z rozmarynem, mix sałat

dodatki płatne

frytki belgijskie

15 ,-

ziemniaki zasmażane z rozmarynem

15 ,-

mix sałat

15 ,-

dodatkowe pieczywo

5 ,-

grillowane warzywa

18 ,-

dodatkowy sos

6 ,-

burgery i kanapki

Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru bułka z sezamem lub bułka brioche.

Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.

BURGER Z BRYNDZĄ
wołowina 180 g / bryndza / boczek / konfitura z czerwonej cebuli
krążki cebulowe / sos majonezowo-musztardowy / bułka naszego wypieku

59 ,-

BURGER KLASYCZNY
wołowina 180 g / sałata lodowa / cheddar / pomidor / rukola
ogórek konserwowy / jalapeno / czerwona cebula
sos musztardowo-majonezowy / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie

52 ,-

WEGE BURGER
kotlet z selera / ocet balsamiczny / marmolada z pomidorów
czerwona kapusta / bazylia / truskawki / mięta / zielony pieprz
jogurt naturalny / szpinak / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie

49 ,-

BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos unagi / kimchi
biała kapusta / marchewka / ocet ryżowy
bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez

37 ,-

ZUPY

zupa tajska z krewetkami (6 szt.)/ makaron z warzyw
kiełki fasoli mung / trawa cytrynowa / sos rybny
chili / imbir / czerwone curry / liście limonki / kolendra

46 ,-

krem szczawiowy / jajko poszetowe / chips z boczku
oliwa koperkowa / chips z ziemniaka

29 ,-

dania_główne

pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / ziemniaki zasmażane z rozmarynem

75 ,-

kurczak supreme / pesto koperkowe / demi-glace drobiowy
kalafior romanesco / brokuł bimi / pak choy

67 ,-

poliki wołowe / puree ze skorzonery / kalafior romanesco
groszek cukrowy / tymianek / palone masło

89 ,-

stek z łososia / puree z groszku i pistacji
yuzu / brokuł bimi / pianka z prosecco / jałowiec

69 ,-

polędwica z dorsza / cytrynowe risotto / oliwki
pomidorki koktajlowe / sos maślano-winny / chipsy z rukoli

79 ,-

roladka z polędwiczki wieprzowej / demi-glace wiśniowy
puree z palonego / kalafiora / szynka dojrzewająca
fondant ziemniaczany / sezonowe warzywa

69 ,-

zielone curry / imbir / czosnek / szalotka / limonka
zielone warzywa / kolendra / mleko kokosowe / komosa ryżowa

59 ,-

sałatki

krewetki 8 szt. / mix sałat / sezam / mango / chili
mięta / czosnek / sos imbirowo-miodowy

49 ,-

mix sałat / mus z groszku i pistacji / maliny / szafran
ser Grana Padano / sos pomarańczowo-miodowy

.

z piersią z kurczaka sous-vide

z burratą

45 ,-

45 ,-

desery

fondant pistacjowy / owoce sezonowe / biała czekolada / cukier puder

29 ,-

sernik baskijski / matcha / pistacje / rabarbar / truskawka

34 ,-

flambirowany banan / malibu / mus ananasowy / curd limonkowy
kolendra / pistacje / prażynka francuska / biała czekolada

27 ,-

mus z chałwy / pistacje / sos malinowy / kawior limonkowy / ciastka korzenne

24 ,-

Lunch menu

Piątek 27.06

Chłodnik z melona i ogórka z bazylią, 

Pierś z kurczaka faszerowana ricottą, szpinakiem i czosnkiem, quiche ze szparagami, mix sałat z truskawkowo-bazyliowym winegretem 

 

– lunch dostępny w godzinach 12-17 w cenie 34 zł + opcjonalnie napój za 5 zł (kawa, herbata, lemoniada)

– przy zamówieniach na wynos – rabat 15%