kuchnia
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
menu sezonowe
tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo
45 ,-
krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo
49 ,-
bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa
28 ,-
grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa
32 ,-
czosnek / sos sojowy / mirin
52 ,-
Przystawki
krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo
49 ,-
bruschetta / marmolada z czerwonej cebuli / pieczona dynia
majonez grzybowy / tymianek
27 ,-
tatar z polędwicy wołowej / guacamole / majonez chipotle
chutney z ananasa / skwarki wieprzowe / chips z topinamburu
oliwa szczypiorkowa / pieczywo
49 ,-
sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo
59 ,-
gravlax z łososia / meloncello / sezam / nori / piklowane mandarynki
piklowany daikon / mandarynkowe ponzu / żel z moreli
39 ,-
steki
Nasze steki kupujemy od sprawdzonych dostawców,
którzy sezonują mięso przez kilka tygodni.
Dzięki temu mięso jest kruche, aromatyczne
i doskonale nadaje się do grillowania.
W cenę steka wliczony jest jeden z dodatków i jeden sos do wyboru.
STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g
79 ,- / 200 g
+ 39,50 za każde kolejne 100 g
RIB EYE STEAK (250 g)
79 ,-
NEW YORK STEAK (250 g)
79 ,-
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)
89 ,-
TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)
169 ,-
jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe
jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, ziemniak z gzikiem, mix sałat
dodatki płatne
15 ,-
ziemniak z gzikiem
15 ,-
mix sałat
15 ,-
dodatkowe pieczywo
5 ,-
grillowane warzywa
15 ,-
dodatkowy sos
6 ,-
burgery i kanapki
Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru bułka z sezamem lub bułka brioche.
Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.
BURGER Z GORGONZOLĄ
wołowina 180 g / gorgonzola / rukola / smażona dynia / piklowana cebula
sos majonezowo-winogronowy / bułka naszego wypieku
49 ,-
BURGER KLASYCZNY
wołowina 180 g / sałata lodowa / cheddar / pomidor / rukola
ogórek konserwowy / jalapeno / czerwona cebula
sos musztardowo-majonezowy / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie
49 ,-
WEGE BURGER
kotlet z batatów, ciecierzycy i groszku / hummus z suszonych pomidorów
grillowana cukinia w pesto bazyliowym / szpinak / czerwona kapusta
sos jogurtowy z miętą i cytryną / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie
49 ,-
BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos unagi / kimchi / biała kapusta
marchewka / ocet ryżowy / bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie
49 ,-
BURGER Z PODHALAŃSKIM SEREM
wołowina 180 g / zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
suszona śliwka / majeranek / wędzony ser podhalański / sałata lodowa
sos majonezowo-musztardowy / bułka naszego wypieku
49 ,-
CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez
37 ,-
ZUPY
zupa tajska z krewetkami (6 szt.)/ makaron z warzyw
kiełki fasoli mung / trawa cytrynowa / sos rybny
chili / imbir / czerwone curry / liście limonki / kolendra
46 ,-
krem z batata z rokitnikiem / chorizo
suszona żurawina / natka pietruszki / mascarpone
29 ,-
dania_główne
pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / ziemniak z gzikiem
69 ,-
poliki wołowe / puree z pasternaku
karmelizowane buraki z miętą i kolendrą / limonka
79 ,-
stek z łososia / ratatouille / ser Grana Padano
sos z suszonych śliwek / czerwone wino / por / jabłko / tymianek
69 ,-
grillowana polędwiczka wieprzowa / churrosy / cukier puder / kurki
suszona morela / mus jabłkowo-dyniowy / oliwa szczypiorkowa
59 ,-
pierś z kaczki / puree z batata i rokitnika
pieczony topinambur z majerankiem / żel z moreli
59 ,-
lasagne z dyni / mus dyniowo-morelowy z wegańskim mascarpone
garam masala / żel z moreli / mus pomidorowo-malinowy
palony koper włoski / pomarańcza
39 ,-
sałatki
wędzony pstrąg / wędzony ser podhalański / puree z palonego kalafiora
mix sałat / popcorn z kaszy gryczanej / maślanka / koper
kapary / piklowana kalarepa
39 ,-
mix sałat / puree z buraka i malin / vinaigrette z granatu
owoce leśne/ kandyzowane orzechy pekan
.
z burratą
z pieczoną dynią z miodem i rozmarynem
45 ,-
39 ,-
desery
tiramisu / śliwka / czekolada / kardamon
22 ,-
dyniowy sernik baskijski / flambirowane mandarynki
bourbon / tymianek / mus z dyni i jabłka
27 ,-
fondant czekoladowy / owoce leśne / cukier puder
25 ,-
mus z chałwy / pistacje / sos malinowy / kawior limonkowy / ciastka korzenne
24 ,-