kuchnia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

menu sezonowe

tatar z łososia podwędzany dymem
zielony ogórek / ciasto wonton / sos sojowy
chili / cukier puder / szczypiorek / pieczywo

45 ,-

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / pomidory / bazylia / czosnek / oliwa

28 ,-

grillowana chałka / marynowana ryba
konfitura z białej cebuli i suszonej śliwki / migdały
kawior / piklowana czerwona cebula / oliwa szczypiorkowa

32 ,-

polędwica wołowa / majonez wasabi / imbir
czosnek / sos sojowy / mirin

52 ,-

Przystawki

krewetki na winie i maśle (12 sztuk)
pomidorki koktajlowe / czosnek / szalotka / pieczywo

49 ,-

bruschetta / marmolada z czerwonej cebuli / pieczona dynia
majonez grzybowy / tymianek

27 ,-

tatar z polędwicy wołowej / guacamole / majonez chipotle
chutney z ananasa / skwarki wieprzowe / chips z topinamburu
oliwa szczypiorkowa / pieczywo

49 ,-

sery własnego wyrobu / wędliny dojrzewające własnego wyrobu
chutney owocowy / pieczywo

59 ,-

gravlax z łososia / meloncello / sezam / nori / piklowane mandarynki
piklowany daikon / mandarynkowe ponzu / żel z moreli

39 ,-

steki

Nasze steki kupujemy od sprawdzonych dostawców,
którzy sezonują mięso przez kilka tygodni.

Dzięki temu mięso jest kruche, aromatyczne
i doskonale nadaje się do grillowania.

W cenę steka wliczony jest jeden z dodatków i jeden sos do wyboru.

STEK RZEŹNICKI
POLĘDWICA WOŁOWA CIĘTA W PLASTRY, MINIMUM 200 g

79 ,- / 200 g

+ 39,50 za każde kolejne 100 g

RIB EYE STEAK (250 g)

79 ,-

NEW YORK STEAK (250 g)

79 ,-

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (200 g)

89 ,-

TOMAHAWK STEAK (ok. 800 g)

169 ,-

jeden sos do wyboru: z zielonego pieprzu, barbecue, masło czosnkowe

jeden dodatek do wyboru: frytki belgijskie, ziemniak z gzikiem, mix sałat

dodatki płatne

frytki belgijskie

15 ,-

ziemniak z gzikiem

15 ,-

mix sałat

15 ,-

dodatkowe pieczywo

5 ,-

grillowane warzywa

15 ,-

dodatkowy sos

6 ,-

burgery i kanapki

Bułki do burgerów produkujemy i wypiekamy sami od podstaw.
Do wyboru bułka z sezamem lub bułka brioche.

Mięso do burgerów mielimy ze świeżego mięsa oraz przyprawiamy sami.
Gwarantuje to niepowtarzalny smak, którego doświadczysz tylko w Dokach.

BURGER Z GORGONZOLĄ
wołowina 180 g / gorgonzola / rukola / smażona dynia / piklowana cebula
sos majonezowo-winogronowy / bułka naszego wypieku

49 ,-

BURGER KLASYCZNY
wołowina 180 g / sałata lodowa / cheddar / pomidor / rukola
ogórek konserwowy / jalapeno / czerwona cebula
sos musztardowo-majonezowy / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie

49 ,-

WEGE BURGER
kotlet z batatów, ciecierzycy i groszku / hummus z suszonych pomidorów
grillowana cukinia w pesto bazyliowym / szpinak / czerwona kapusta
sos jogurtowy z miętą i cytryną / bułka naszego wypieku / frytki belgijskie

49 ,-

BURGER PULLED PORK
szarpana wieprzowina / sos unagi / kimchi / biała kapusta
marchewka / ocet ryżowy / bułka naszego wyrobu / frytki belgijskie

49 ,-

BURGER Z PODHALAŃSKIM SEREM
wołowina 180 g / zasmażana czerwona kapusta z boczkiem
suszona śliwka / majeranek / wędzony ser podhalański / sałata lodowa
sos majonezowo-musztardowy / bułka naszego wypieku

49 ,-

CHAŁKA Z KURCZAKIEM
grillowana chałka / pieczony kurczak
mięta / ogórek / czerwona cebula / majonez

37 ,-

ZUPY

zupa tajska z krewetkami (6 szt.)/ makaron z warzyw
kiełki fasoli mung / trawa cytrynowa / sos rybny
chili / imbir / czerwone curry / liście limonki / kolendra

46 ,-

krem z batata z rokitnikiem / chorizo
suszona żurawina / natka pietruszki / mascarpone

29 ,-

dania_główne

pieczone żeberka wieprzowe / sos bbq
mix sałat / ziemniak z gzikiem

69 ,-

poliki wołowe / puree z pasternaku
karmelizowane buraki z miętą i kolendrą / limonka

79 ,-

stek z łososia / ratatouille / ser Grana Padano
sos z suszonych śliwek / czerwone wino / por / jabłko / tymianek

69 ,-

grillowana polędwiczka wieprzowa / churrosy / cukier puder / kurki
suszona morela / mus jabłkowo-dyniowy / oliwa szczypiorkowa

59 ,-

pierś z kaczki / puree z batata i rokitnika
pieczony topinambur z majerankiem / żel z moreli

59 ,-

lasagne z dyni / mus dyniowo-morelowy z wegańskim mascarpone
garam masala / żel z moreli / mus pomidorowo-malinowy
palony koper włoski / pomarańcza

39 ,-

sałatki

wędzony pstrąg / wędzony ser podhalański / puree z palonego kalafiora
mix sałat / popcorn z kaszy gryczanej / maślanka / koper
kapary / piklowana kalarepa

39 ,-

mix sałat / puree z buraka i malin / vinaigrette z granatu
owoce leśne/ kandyzowane orzechy pekan

.

z burratą

z pieczoną dynią z miodem i rozmarynem

45 ,-

39 ,-

desery

tiramisu / śliwka / czekolada / kardamon

22 ,-

dyniowy sernik baskijski / flambirowane mandarynki
bourbon / tymianek / mus z dyni i jabłka

27 ,-

fondant czekoladowy / owoce leśne / cukier puder

25 ,-

mus z chałwy / pistacje / sos malinowy / kawior limonkowy / ciastka korzenne

24 ,-

Lunch menu

Czwartek 11.12.2025

Rosół wołowy z makaronem

Gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym

– lunch dostępny w godzinach 12-17 w cenie 34 zł + opcjonalnie napój za 9 zł (kawa, herbata, lemoniada)

– przy zamówieniach zestawu lunchowego na wynos – rabat 15%